torstai 22. toukokuuta 2014

Pohjolaisen KEKO julkistettiin

22.5.
Julkiset taideteokset ovat ilonamme

Pauno Pohjolaisen 65-vuotissyntymämäpäivänä julkistettiin hänen uusin teoksensa Keko verotoimiston pihalla. Pohjolainen voitti teosluonnoksellaan Valtion taideteostoimikunnan järjestämän kutsukilpailun vuonna 2012. Pieniä muutoksia hän teki myöhemmin.
Ars Fennica -voittajan veistoksia on Kuopiossa kymmenkunta, muun muassa Osuuspankin kulmalla katseenpysäyttäjä Pennejä taivaasta. KYSin alueella olevaa Aivoitus-teosta on vähän vaikeaa löytää, jos ei tiedä tarkkaan missä se on. (Parkkitalon takana, korkeitten talojen edessä kalliolta teos löytyy.) Kirkkoihinkin Paunonen on tehnyt teoksia, muun muassa alttarireliefejä. Taiteilijan töitä on eri puolilla maata, myös ulkomailla.

Pohjolaiset juhlivat tänään myös 20-vuotishääpäiväänsä. Perhe  on taiteilijalle suurin innoittaja. Ja eläkeiän saavuttanut Pohjolainen haikailee jo uuden työn pariin.
Keko elävöittää ankean asfalttipihan. Sireenien suojassa penkillä istuen voi miettiä Keko-teoksen sanomaa. Kannetaan yhteiseen kekoon muurahaisten ja mehiläisten tapaan. Ehkä ihmisten on opittava sama ahkeruus, jotta voimme jakaa yhteistä hyvää.  


Teräksinen teos heijastaa värejä vaihtelevasti. 
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti