keskiviikko 11. maaliskuuta 2015

Miekkailija on jälleen vahvaa Härön työtä


Klaus Härö, ohjaaja (s. 31. maaliskuuta  1971 Porvoo)

Hopeatähtien yksi suosikkiohjaajista on Klaus Härö

 
Klaus Härön ohjaama uutuusdraama Miekkailija saadaan Hopeatähti-elokuvakerhoon pian ensi-illan jälkeen, esityspäivä on tiistai 31.maaliskuuta. Elokuva on tarina opettajasta, joka pitää lapsille miekkailukerhoa Haapsalun kaupungissa vuonna 1952.
Tarina kirkastuu huikaisevan kauniiksi kertomukseksi opettajan tiestä ulkopuolisuudesta kohti yhteyttä oppilaisiinsa. Elokuva perustuu tositapahtumiin, ja kertoo Endel Nelis -nimisen virolaisen miekkailijan tarinan. Endel on jättänyt taakseen Leningradin urheiluopiston. Hän alkaa vetää lapsille urheilukerhoa. Miekkailun opettaminen vie hänet törmäyskurssille koulun rehtorin, kommunistisen byrokraatin kanssa. Elokuva näyttää kuinka Endel pitää huolta lapsista, joista monet ovat nevostomiehityksen jälkeen orpoja.

Elokuva on koskettavan kaunis draama ihmisen vapaudesta ja selviytymisestä, toivosta sekä toisen ihmisen läsnäolon tärkeydestä.  

 

Käsikirjoitus: Anna Heinämaa. Pääosissa: Märt Avandi, Ursula Ratasepp. Suomi 2015.


"Tarinamme kertoo ihmisten universaalista tarpeesta yrittää aina säilyttää vapautensa edes jossain muodossa. Krimin tapahtumien johdosta tuntuu, että elokuva on hätkähdyttävän ajankohtainen”, kommentoi elokuvan tuottaja Kai Nordberg.


Hopeatähdessä olemme katsoneet Klaus Härön Postia pappi Jaakobille -elokuvan, ja moni on nähnyt aiemmin Äideistä parhain -elokuvan (2005).




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti