maanantai 6. huhtikuuta 2015


IHAN PIAN!


KINO KUVAKUKKO (Vuorikatu 27, Kuopio): HOPEATÄHDET 14.4. klo 13


Huhtikuun elokuva on kotimainen uutuus Suomi-muotoilun legendasta Armi Ratiasta  – käsikirjoittaja Karoliina Lindgren vierailulle Kuopioon 


Armi Ratia (13.7.1912–3.10.1979) on yksi Suomen kaikkien aikojen tunnetuimpia yritysjohtajia. Hän loi Marimekko Oy:n ja sen puhdaslinjaisen tyylin, jota ihmiset ovat oppineet pitämään modernin suomalaisen muotoilun synonyymina. Niin johtajana kuin yksityishenkilönäkin Armi oli rohkea ja rajaton, kohtuuton ja kaikkensa antava.
ARMI ELÄÄ! -elokuvan ohjaaja on Jörn Donner.

 ”Armi elää!” on kuvaus teatteriseurueesta, joka valmistelee näytelmää Armi Ratiasta. Armia näyttelevän Marian johdolla he kysyvät uudestaan ja uudestaan, kuka tämä merkillinen nainen todella on?  Elokuva yhdistää fiktiiviseen kerrontaan alkuperäistä arkistomateriaalia.  Yhteistyössä Ikääntyvien yliopisto/ Snellman-kesäyliopiston kanssa.


Karoliina Lindgren
Hopeatähden luentovieraaksi 14.4. saadaan elokuvan käsikirjoittaja Karoliina Lindgren. Lindgrenin luento Kino Kuvakukossa (ennen elokuvaa): "Armi Ratia, legendasta elokuvaksi – kuinka kuvata ja tutkia kansallista ikonia taiteen keinoin?"  Luennon kesto n. 50 min. Elokuva alkaa klo 14. Luento sisältyy elokuvalipun hintaan.

Näytelmä keskittyy Armin elämässä vuosiin 1949 – 68, joiden aikana Armi perustaa Marimekon, johdattaa sen kansainväliseen menestykseen ja lopulta joutuu puntaroimaan omaa suhdettaan yritykseen: Tarvitseeko Marimekko Armia vai Armi Marimekkoa? Harjoitusprosessin aikana näyttelijä Maria kamppailee Armin ristiriitaisuuksien välillä ja etsii totuutta ja kokonaista ihmistä legendan takaa.

Armi elää! kertoo Ratian elämästä epäkronologisesti ja yhdistää fiktiiviseen kerrontaan alkuperäistä arkistomateriaalia. 

 
 
Päärooleissa: Minna Haapkylä - Armi Ratia, Hannu-Pekka Björkman - Viljo Ratia,
Laura Birn - Leena, Rea Mauranen - Kerttu

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti