tiistai 29. maaliskuuta 2016

5.4. Hopeatähti-elokuva


Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27:

Ti 5.4. klo 13 MANDARIINIT

tiistaina 5.4.2016 klo 13: MANDARIINIT, Hopeatähti-elokuvaesitys

 
ENNEN ELOKUVAA: Pentti Straniuksen alustus elokuvaan (alustuksen kesto n. 20 min, alustus sisältyy lipun hintaan)

                YHTEISTYÖSSÄ: IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTO & HOPEATÄHTI

                          Oscar®- ja Golden Globe® -ehdokas 2015.
"Sodan ja mielipuolisuuden kuvaus särkee sydämen, mutta suhteessa ihmiseen ja ihmisyyteen Mandariinit on optimisti." (elokuvan esittelystä)

MANDARIINIT. Viro/Georgia 2013. (Suomen ensi-ilta: joulukuu 2015). Draama. Ohjaus: Zaza Urushadze. Käsikirjoitus: Zaza Urushadze. Pääosissa: Lembit Ulfsak, Elmo Nüganen, Giorgi Nakashidze, Misha Meskhi. 1t 27 min. K12.

Abhasia, Georgia, 1992. Neuvostoliitto on romahtanut. Virolaiset maahanmuuttajat ovat paenneet kotimaahansa sisällissodan jaloista. Puuseppä Ivo (Lembit Ulfsak) ja hänen mandariineja viljelevä ystävänsä Margus (Elmo Nüganen) ovat jääneet keräämään mandariinisatoaan. Mutta sota saapuu lupaa kysymättä heidän ovensa taakse, ja pian Ivo huomaa majoittavansa kahta taistelussa haavoittunutta, vastakkaisilla puolilla sotivaa miestä. Hän päästää sotilaat kotiinsa nämä pelastaakseen, mutta miten pitää kaksi vihollista turvassa toisiltaan?


 



 

Pentti Stranius, FL, on  Venäjä-tutkija ja kriitikko, jonka tutkimusaiheena on ollut venäläinen kulttuurielämä ruumiinkulttuurista kirjallisuuteen ja elokuvaan.

 

 

Liput suoraan ovelta, lipunmyynti avautuu n. ½ tuntia ennen esitysten alkua.

Maksutapa: käteinen. Alustus sisältyy lipun hintaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti