lauantai 22. marraskuuta 2014

Rautatiemies


 
The Railway Man (”Rautatiemies”) on sotadraama ja samalla hyvin erityinen rakkaustarina. Elokuvan keskushenkilö on Eric Lomax (Colin Firth) intohimoinen, nippelitietoja junista keräilevä junaharrastaja. Vasta rakastuminen Patriciaan (Nicole Kidman) nostaa pintaan syvälle padotut tunteet. Tarinan edetessä paljastuu, että Lomax on toisen maailmansodan veteraani, joka on joutunut kokemaan ”Kuoleman rautatien”.  Japanilaiset rakensivat 'Kuoleman rautatieksi' kutsutun radan toisen maailmansodan aikana käyttäen rakennustöissä sotavankeja ja pakkotyöläisiä. Tuhannet vangitut liittoutuneiden sotilaat joutuivat pakkotyöhön rautatielle. Parikymppinen Eric Lomax oli yksi heistä.
Sotavankeudessa, 'Kuoleman rautatien' rakennustyömaalla Thaimaassa koetut kauheudet alkavat nousta pintaan painajaisina ja hillittöminä väkivallan purkauksina.

Lomax tajuaa, että hänen on kohdattava menneisyytensä ja kiduttajansa silmästä silmään voidakseen päästä eteenpäin elämässään. Mutta pystyykö hän unohtamaan – saati antamaan anteeksi?
 
 
 

Elokuva perustuu Eric Lomaxin omaelämäkerralliseen kirjaan. Englantilais-australialaisen elokuvan (2013) on ohjannut Jonathan Teplitzky ja sen päärooleissa nähdään Oscar-voittajat Colin Firth ja Nicole Kidman.

 


Hopeatähdet-elokuvafestivaalilla 2011 katsoimme Kuninkaan puhe -elokuvan, jossa pääosan  näytteli niinikään Colin Firth. Loistavasti!

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti