perjantai 31. heinäkuuta 2015

Tästä alkaa syksyn 2015 Hopetähdet-elokuvakerhon näytökset

Tervetuloa mukaan, kaikille avoimeen leffakerhoon!
HOPEATÄHTI
- eläkeläisten elokuvakerho

UUTUUKSIA & KLASSIKOITA, LAATUELOKUVIA
EI ERILLISIÄ JÄSENMAKSUJA.MAKSAT LIPUN VAIN ESITYKSIIN JOIHIN SAAVUT.
TERVETULOA  -niin usein kuin itse haluat!
 
HOPEATÄHTI-KERHO /SYYSKAUSI 2015
Kauden avauksessa elokuvasyksyn odotetuin kotimainen! HUOM. 2 esitystä!
tiistai 22.9.klo 13  ja klo 15.30:
KÄTILÖ
Katilo_pressi5 
KÄTILÖ. Suomi 2015. Ohjaus: Antti J. Jokinen. Käsikirjoitus: Antti J. Jokinen, Katja Kettu. Pääosissa: Krista Kosonen, Lauri Tilkanen, Pirkka-Pekka Petelius, Leea Klemola, Seppo Pääkkönen, Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Johannes Brotherus.
Elokuvan ikäraja  K 16 ja kesto 119 min.
 
Katilo_Krista_Kosonen
KÄTILÖ-elokuva perustuu Katja Ketun palkittuun, samannimiseen menestysromaaniin. Ohjaaja Antti J. Jokinen on käsikirjoittanut elokuvan yhdessä Katja Ketun kanssa.Kätilö-romaani on voittanut Runeberg-palkinnon vuonna 2012 sekä Kalevi Jäntin palkinnon vuonna 2011. Ylistäviä arvioita saaneen romaanin käännösoikeudet on myyty neljääntoista maahan, mm. Saksaan, Ranskaan, Ruotsiin, Norjaan ja Italiaan.
Kätilö on tosipohjainen kertomus suomalaisnaisen ja SS-upseerin rakkaudesta Lapin sodan kynnyksellä. Tarinan tapahtumat paikantuvat Titovkan vankileirille sekä Kuolleen miehen vuonolle, syrjäiselle ja kirottuna pidetylle paikalle, jonka tarkkaa sijaintia Jäämerellä ei voi määrittää. Moraalinen ja humaaninen asetelma on poikkeuksellisen vahva, sillä rakkaustarinaan siivilöityy niin natsi-ideologiaa kuin sotavankien ja paikallisväestön epäinhimillistä kohteluakin.
Elokuva on kuitenkin lopulta väkevä todistus siitä, mihin ihminen on valmis rakkauden tähden ja kuinka hyvä voittaa pahan. (Suomen ensi-ilta: 4.9.2015)
Katilo_pressi2
Myös Pirkka-Pekka Petelius (kuvassa) näyttelee KÄTILÖ-elokuvassa. 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti