keskiviikko 17. helmikuuta 2016

Suosalo valloitti yleisön Kuopiossa


Hyvä ilta Kuopion kaupunginteatterissa

 
 
Helsingin kaupunginteatterin Arena-näyttämön Palvelija-esitys on houkuttanut katsomaan jo pitkään.  Esitys tuli vierailulle Kuopioon. Salin täysi oli väkeä, ja toinen esitys on tänään (to 17.2.)päivällä.  

Monitaituri Martti Suosalo vetää parituntisen monologinäytelmän monine sivuhenkilöineen luovasti. Yleisön kiinnostus on intensiivistä.  

Palvelija on Kari Hotakaisen Helsingin Kaupunginteatterille kirjoittama monologinäytelmä. Kaikissa elämän vaiheissa tapaamme palveluammatissa toimivia ihmisiä, ensirääkäisyn todistavasta kätilöstä haudankaivajaan. Jotkut ovat luonnostaan palvelijoita, toisille rooli ei sovi.  Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä vaiheessa mitta tulee täyteen. Jokaisella on omakohtaisia kokemuksia niin palvelijana olemisesta, laajasti ottaen, kuin palvelijana olemisesta.

Tästä esitys alkaa; Arto Jylhämö pitää seminaariluennon aiheesta ”Ihmisen luonne rikospoliisin näkökulmasta”. Rikoskomisarion lisäksi näytelmässä tavataan palvelualan ammattilaisia kätilöstä ja papista mielenterveyshoitajaan ja parturikampaajaan.

Kuinka paljon voi ihmiseltä pyytää, missä kulkee raja kun palvelijan mitta tulee täyteen? Palvelijan roolin esittää Martti Suosalo. Hän sujahtaa näytelmän kaikkiin rooleihin luontevasti.  Suosalo on itse ohjannut esityksen. Ammattilainen taitaa senkin.

Jos on lukenut Kari Hotakaisen romaanin Henkireikä (Siltala 2015), se auttaa esityksen seuraamisessa. Jyvällä toki pysyy muutoinkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti