maanantai 8. lokakuuta 2012

Hyvä Ikä on runoutta

Runokansa näytti taitonsa

Ikäihmisten runokilpailun palkinnot jaettiin Hyvä Ikä -messuilla Tampereella 27.9.2012.
– Suomi on runokansaa, sanoi Risto Ahti. – Tekstien lukeminen antoi energiaa.
Tuija Välipakka hehkutti myös: – Hohdokkaita ja hurmaavia tekstejä. Viisi mappia luettuani kaipasin lisää, vaikka ensi näkemältä määrä hirvitti.
Ikäihmisille suunnattu kirjoituskilpailu oli tarkoitettu 60 vuotta täyttäneille harrastajakirjoittajille. Kilpailuun osallistui 600 runoilijaa. Parhaat tekstit valittiin 3000 tekstin joukosta.

Messujärjestäjä Expomark Oy:n ja kumppanien kilpailun tuomareina olivat Risto Ahti (puheenjohtaja) ja runoilija Tuija Välipakka sekä viestintäpäällikkö LeenaValkonen Vanhustyön keskuliitosta, viestintäpäällikkö Sinikka Rantala Invalidiliitosta ja projektipäällikkö Marjut Suonniemi Expomark Oy:stä. Invalidiliiton IT-lehti, Vanhustyön keskusliiton Vanhustyö-lehti ja Kuuloliiton Kuuloviesti-lehti julkaisevat runojen parhaimmistoa. Suunnitteilla on myös antologia.

Raadin puheenjohtaja luonnehti kirjoituskilpailun tasoa korkeaksi. – Olen iloinen ja yllättynyt, että meiltä löytyy näin paljon hienoja runon kirjoittajia. Teksteistä nousevat esiin sekä kirjoittajien omat, koskettavat elämäntarinat että viisaus, jonka moni on upeasti tiivistänyt runon muotoon.

Tuija Välipakka ja Risto Ahti onnittelivat, Keijo Karhunen kiittää

Raati päätti jakaa rahapalkinnon seuraavasti:
Keijo Karhunen, Kuopio (1500 euroa)
Pirjo Kesti, Puntala (1500 euroa)
Kaarina Jantunen, Helsinki (1000 euroa)
Liisa Alho, Oulainen (500 euroa)
Margaretha Zinadi, Pieksämäki (500 euroa)
Kunniamaininnat saivat: Seija Kaiti Turusta, Sini Kangas Äänekoskelta, Paula Kokkonen Kirkkonummelta, Leena Markkanen Rusutjärveltä ja Marja Salusjärvi Espoosta.
Voittajat olivat hyvin eripuolilta Suomea.
Paikalla olleet palkitut pääsivät esittämään runonsa messujen suurelle yleisölle.


Keijo Karhusen runoissa on raadin mielestä hienoa ja elämänmyönteistä huumoria parhaalla tasolla. Monet kuuluisat pakinoitsijat löytävät hänessä vertaisensa ilottelijan. Teksti saavat lukijansa hyvälle tuulelle ja mielelle.



Mestarit esiintyvät



Runoilijat Kirsi Kunnas ja Risto Ahti keskustelivat runoudesta messuilla. Kunnas luki mainioita lastenrunojaan, jotka ilahduttavat aikuisiakin. Herra Piipoota ei voi olla rakastamatta.
– Lasten aivot tarvitsevat kieltä - ja aikuiset myös. Kun kirjoittaessa on hyvä olla, se tunne siirtyy lukijaan.
– Lukemalla runoja toisten runot tulevat omaksi, Ahti sanoo.
Hän opasti kirjoittavia ihmisiä, että oman tekstin täytyy olla sellaista, ettei itse kyllästy siihen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti