sunnuntai 21. lokakuuta 2012

Hiljaisuus 23.10. Kuvakukossa

Hopeatähdet-elokuvakerholla kaksi Hiljaisuus-näytöstä 23.10.  Kuvakukossa

Sinikka Mokkila Hiljaisuus-elokuvassa  

Hopeatähdet-elokuvakerhon lokakuun toinen elokuva Hiljaisuus esitetään kaksi kertaa ti 23.10. klo 13 ja 15.30. Hiljaisuus sai neljä Jussi-palkintoa 2012:
Paras miespääosa Joonas Saartamo
Paras miessivuosa Ilkka Heiskanen
Paras musiikki Timo Hietala
Paras äänisuunnittelu Olli Huhtanen ja Pietari Koskinen

Suomi tunnetaan maana, joka toi kaatuneet kotimaahan haudattavaksi. Esko Salervon käsikirjoittaman Hiljaisuuden ohjasi Sakari Kirjavainen (Suomi 2011).
Eino (Joonas Saartamo) astuu sotapalvelukseen yhdessä ystävänsä Antin (Lauri Tilkanen) kanssa yksikköön, jossa pieni joukko suorittaa raskasta ja vaativaa tehtävää. Antti on kauppamies, joka sälyttää raskaimmat työt Einolle ja keskittyy kaupankäyntiin rintamalinjojen yli. Naisten tehtävä yksikössä on toimittaa kaatuneita sotilaita rakkaittensa haudattavaksi. Arki on ristiriitaisten tunteiden täyttämää. 
Einolla on yksinkertainen sielu, mutta hän on täynnä sankarillisia ihanteita. Evakuoimiskeskuksen henkilökuntaan kuuluu persoonallista väkeä, numerohullu pastori Hiltunen (Kari Hakala), mielisairaalasta lähetetty entinen lääketieteen ylioppilas Korpikangas (Ilkka Heiskanen), vanha kuppari-Miina sekä kaksi nuorempaa lottaa, kovapintainen Jaana ja avosydäminen Siiri.
Tottuneesti kuolleiden kanssa työskenteleviä lottia ovat Siiri (Joanna Haartti), Jaana (Terhi Suorlahti) ja naiskolmikon henkisenä johtajana kuppari-Miina (Sinikka Mokkila).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti