perjantai 2. marraskuuta 2012

Hopeatähdet-festivaaliviikko alkaa ma 5.11.2012

Hopeatähdet-festivaali

 

 

TIE POHJOISEEN avajaiselokuvalla klo 16, toinen esitys klo 19.15


TIE POHJOISEEN on tarinan isästä (Vesa- Matti Loiri), joka pitkän ajan kuluttua tapaa poikansa (Samuli Edelmann). He tekevät pitkän reissun kohti pohjoista. Matkan aikana isä ja poika puhuvat menneestä ja tulevasta sekä tapaavat heidän menneisyytensä liittyviä ihmisiä.
Timo on arvostettu konserttipianisti, jonka yksityiselämä on karilla. Eräänä päivänä Timo löytää kotioveltaan elämää nähneen vanhemman miehen, Leon, joka sanoo olevansa Timon isä. Leo on jättänyt poikansa tämän ollessa kolmevuotias ja lähti maailmalle – oli poissa 35 vuotta.

Leo on positiivisen elämänasenteen omaava ikuinen veijari, joka joutui aikoinaan karistamaan kotimaan pölyt jaloistaan erinäisten sotkujen takia. Nyt hän on palannut antaakseen pojalleen hieman salamyhkäisen perinnön ja vastaukset menneisyyden kysymyksiin. Mutta niitä varten on lähettävä yhteiselle matkalle, tielle pohjoiseen.
Elokuvan näyttelijäkaarti on valloittava: mm. näyttelijäkonkarit Rea Mauranen ja Aake Kalliala on ilo nähdä jälleen valkokankaalla. Elokuvassa on osa myös Eila Roineella. Hän teki valkokangasdebyyttinsä jo vuonna 1951, ja Roine on yksi suomalaisen televisioteatterin legendaarisia näyttelijöitä.

 

TIE POHJOISEEN. Ohjaus: Mika Kaurismäki. Käsikirjoitus: Mika Kaurismäki ja Sami Keski-Vähälä.

Pääosissa: Vesa-Matti Loiri, Samuli Edelmann, Peter Franzen, Irina Björklund, Mari Perankoski, Elina Knihtilä, Ada Kukkonen, Rea Mauranen, Aake Kalliala, Eeva Litmanen, Eila Roine

SUOMI 2012.  Kesto: 1 t 53 min. K12.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti