torstai 3. lokakuuta 2013

Kaunis Kaarina on runokaupunki

Runokaupunki & Runokaupunki

Kaarinan kaupunki toteuttaa vuosittain valtakunnallisen runokokoelmakilpailun esikoisrunoilijoille. Tavoitteena on uusien runojen ja runoilijoiden esille tuominen sekä runouden tunnetuksi tekeminen.

Ostin kirjamessuilta viime syksynä pienen kauniin kirjan Kaarina.  Kirja myi itsensä ulkonäöllään. Kirja tarjoaa kuvamatkan Kaarinaan, ja mukana on muutamien Runo-Kaarina-kilpailun voittajien runoja. Mukana on muun muassa Arto Lappi, joka on luonut vahvan runoilijan uran.  Kaipasin tietoa kuvauskohteista.
Kuvateksti kirjassa olisi tarpeen
 
Runo-Kaarinan 20-vuotistaipaleen juhlakilpailun voittaja julkistetaan Turun Kirjamessuilla 4.10.2013. Kilpailun puheenjohtajana toimii kirjailija Kari Levola ja suojelijana tasavallan presidentin puoliso Jenni Haukio, joka voitti Runo-Kaarinan vuonna 1999 kokoelmallaan Paitasi on pujahtanut ylleni. Siitä nappasin iloisen runon.
 
                                        
Kokoelmasta julkaistiin viime syksynä uusintapainos, tosin uudella kansikuvalla. Ensipainoksiin saavat runoilijat valita Kaarinan taidekokoelmista mieluisan työn.

 Että vielä voisin
juosta keltaisessa sadetakissani

ympäri Kirjurinluotoa

 kantaa myrskystä suojaan
pieniä poikia, mummoja, leppäkerttuja

 panna ikkunalaudalle kuivumaan
kuunnella tarinapisaroiden putoilemista
sanomalehdelle

kuvitella uuninpankolle kumaraisen papan

 iloitsemaa jokaisesta keksinnöstäni.
Harri Raitis (s. 1944 Turku) on Turussa asuva kirjailija ja kulttuurivaikuttaja. Hän on ollut vuodesta 1994 lähtien vapaa kirjailija. Vuosina 1994–2012 hän toimi valtakunnallisen Runo-Kaarinan runokilpailun toimikunnan puheenjohtajana.
Vuoden 2012 voittajarunoilija ja Runo-Kaarinan pitkäaikainen puheenjohtaja Harii Raitis lavalla
 
Viime syksynä voittajaksi nousi kirjailijanimeä käyttävä Aulis U. Lehtinen (s.1988) kokoelmallaan Painaja. Oikealta nimeltään Sami Lehtinen on löytänyt innoittajikseen Nick Cavenin musiikin ja David Lynchin elokuvat. Kirjan sivuilla vilisee mytologisia hahmoja. Demiurgit ja serafit vaativat lukijalta perehtyneisyyttä. Mystisyys hämmentää, mutta aforistisuus houkuttaa.
Peili ja painaja ovat toistuvia kuvia.

                                        
Ihminen keksi kuvajaisen
nähdäkseen peilin itsessään
Ja jos pyysi pyyhettä, liinaa
sai vasaran
 
ei muuta






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti