perjantai 18. lokakuuta 2013

Olli Marttilan retrospektiivinen näyttely Jyväskylän taidemuseossa

Ei tullut arkkitehtiä, ei  savenvalajaa, tuli pastellimaalari


Kävin perjantaina 11.10. kuvataiteilija Olli Marttilan (s.1948 Jalasjärvi) retrospektiivisessä näyttelyssä Jyväskylän taidemuseossa, kun en päässyt avajaisiin 10.10.
Kutsu teehetkeen houkutti. Taiteilijan kertomukset töistä ja niiden taustoista liikuttivat.  Taidanpa käydä uudelleenkin, sillä näyttely jatkuu 12.1.2014 saakka.
Olli Marttilan pastelliliitu-työnäytös on 8.11. klo 16.30 - 17.30 ja Muistikuvia Litorinamereltä -yleisöopastus, taidemuseon johtaja Päivimarjut Raippalinna 15.11. klo 16.30 - 17.30.
Olen nauttinut näyttelykirjan seurasta. Hyviä tekstejä ja paljon teoskuvia. Näyttelyssäkin niitä lienee yli sata.
 
Muistikuvia Litorinamereltä
Kirjasta löytyvät monien töiden taustatiedot, myös musta ja valkoinen viiva saavat selityksen. Marttila on tehnyt aktiivisesta työajastaan Oriveden opistossa kuvataideopettajan työtä vuosina 1983 - 2004. Omia töitä on valmistunut valtavasti kesäisin työhuoneella. Hiljaisina vuosinakin hänen taiteensa ystävät löysivät taideteokset. Mutta näyttelyt toivat hänet suuren yleisön tietoisuuteen.
 
 
KÄTKÖ, 23-osainen tilateos, sekatekniikka, esinekooste 2010. Jyväskylän taidemuseo, Jyväskylän kaupungin kokoelma.
 
 


Taiteilija tunnetaan taloistaan
 
 
 
Olli Marttila opiskeli kaksi vuotta arkkitehtiopintoja, mikä viitoitti tietä taiteilijaksi, tuli keraamikko ja lopulta pastellimaalari.
 

Marttila kertoi maalauksistaan ja niiden syntymisestä, nämä taulut hän oli pohjustanut maaväreillä käsin sivellen.
 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti