lauantai 19. lokakuuta 2013

Pauno Pohjolaisen nimettömät työt


Pauno Pohjolainen tuo töillään valoa ihmisten arkeen

Tartuin Anna Korhosen kutsuun ja kävelin räntäsateessa hänen kirjanpitotoimistoonsa (Puijonkatu 9 A 6, 2. krs.). Näyttely valaisi päiväni.
 
 

Pauno Pohjolaisen nimetön näyttely (avoinna ma–pe 9–16.) nimettömien teosten äärellä jättää katsojan mielikuvitukselle vallan.

Tänäänkin joku kysyi minulta, voiko sinne noin vain mennä. Sisään vaan rohkeasti! Voit katsella teoksia omaan tahtiisi. Kirjanpitotoimiston johtajan seinällä on aina joitain näyttelyn töitä, niin nytkin. Vessastakin voi usein taidetta löytää, nyt ei.

 
 
 
 
 
 
 
(Teokselle syntyy mielessäni nimi "Sydänparka") 
 
 
Pauno Pohjolainen yli 33 vuotta kestäneen taiteilijauransa aikana on saanut tunnustuksia maailmanlaajuisesti.
Taiteilijan työt jakautuvat galleriatöihin sekä taidetta kaikille tarjoaviin julkisiin teoksiin. Olennaista on vuorovaikutus katsojan, kokijan ja taiteilijan välillä.

Pohjolainen on tehnyt lukuisia julkisia teoksia, pelkästään Kuopiossa niitä on toistakymmentä. Kuopion Osuuspankin julkisivureliefi Pennejä taivaasta sekä Hesperian sairaalan julkisivun teos Elämän virta ovat tuttuja monille. Uusin julkinen teos Kuopiossa on yliopistollisen sairaalan rakennusten 10 ja 3 välissä olevalle kalliolle sijoitettu teos, työnimellä Aivoitus. Nimi lienee jo vakiintunut?
Tyypillistä Pohjolaisen taiteelle on maalauksien ja veistoksen yhdistäminen sekä erilaisten ainesten yhdistäminen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti