maanantai 17. lokakuuta 2016

Hurmaavia elokuvia





HOPEATÄHTI   "eläkeläisten elokuvakerho"
UUTUUKSIA & KLASSIKOITA, LAATUELOKUVIA. EI ERILLISIÄ JÄSENMAKSUJA. MAKSAT LIPUN VAIN ESITYKSIIN JOIHIN SAAVUT.

Kerho on avoin kaikille elokuvista kiinnostuneille. Elokuvat on valittu niin että ne kiinnostaisivat laajalti juuri seniori-ikäisiä. Pääsymaksu 6 € / esitys.
TERVETULOA  niin usein kuin itse haluat!

ti 25.10. klo 13 CHOCOLAT

CHOCOLAT. Ranska 2016. Draama. Ohjaus: Roschdy Zem. Pääos. Omar Sy, James Thierrée.  119 min. K12. 6 €

 
Tositapahtumiin perustuva, 1800-luvun lopulle sijoittuva tarina Ranskan ensimmäisestä tummaihoisesta sirkustaiteilijasta, klovnista nimeltä Chocolat.  Chocolat (Omar Sy (s.1978)) oli sirkustaitelija George Footitin (James Thiérrée (s.1974) löytö, joka pelasti myös hänen oman uransa. Yhdessä kaksikko rikkoi rajoja – ja teki historiaa. Loistavat arvostelut saaneen CHOCOLATin toisen klovnin roolityössä on elokuvahistoriallinen havina – Thierréen isoisä on itse Charlie Chaplin!

George Footit (James Thiérrée) oli aikanaan Ranskan suosituin sirkustaiteilija. Nyt mies sinnittelee yhtenä pienen sirkuksen vaatimattomista numeroista. Ajat ovat kovat, mutta Footit ei anna periksi. Eräänä päivänä hän päättää kokeilla jotain uutta sirkuksen vetonaulana toimivan kookkaan, tummaihoisen ”villimiehen” (Omar Sy) kanssa. Yrityksen ja erehdyksen kautta syntyy hullun nerokas klovnikaksikko, joka villitsi ranskalaisten sydämet 1800-luvun lopussa.

Roschdy Zemin ohjaama sydämellinen draama kertoo tositapahtumiin perustuvan tarinan Ranskan ensimmäisestä tummaihoisesta sirkustaiteilijasta, klovnista nimeltä Chocolat. Yhdessä Chocolat ja Footit rikkoivat rajoja – ja tekivät historiaa.

 Katsoin elokuvan, se itketti ja nauratti. Muistamme varmaan Hopeatähdessä katsomamme elokuvan Koskemattomat. Sekin kosketti.

Seuraavat esitykset:

ti 13.11. klo 13 Florence
ti 13.12. klo 13 Eddie the Eagle
 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti