perjantai 7. lokakuuta 2016

Konsertti ikäihmisille!

Ikäihmisille helposti saavutettava konsertti 11.10.2016

Sukupolvet kohtaavat vanhusten päiväkonsertissa 
Taidelukio Lumitin kuoro ja Kuopion kaupunginorkesteri tuttujen sävelten äärellä 

Tiistaina 11.10. sukupolvet kohtaavat Kuopion Musiikkikeskuksessa ”Sukupolvelta toiselle” –vanhusten päiväkonsertissa klo 13, kun ikäihmiset ja nuoret laulavat yhdessä. Taidelukio Lumitin oppilaat esittävät suomalaisten säveltäjien tuttuja lauluja, ja Kuopion kaupunginorkesteri tarjoilee makupaloja klassisen musiikin suosituimmista kappaleista. Orkesteria johtaa Atso Almila.   

Kapellimestari Atso Almila
Valtakunnallista vanhusten viikkoa vietetään parhaillaan teemalla ”Tekee mieli oppia”. Viikon jatkeeksi Kuopion kaupunginorkesteri järjestää ikäihmisille tunnin mittaisen päiväkonsertin 11.10. yhteistyössä Kuopion kaupungin kotihoidon ja Kuopion kaupungin vanhusneuvoston kanssa. Konsertti tarjoaa mahdollisuuden tulla kuuntelemaan elävää orkesterimusiikkia myös sellaisille kuulijoille, joiden on vaikea päästä konserttiin ilman apua. Klo 13 järjestettävään konserttiin ovat tervetulleita myös nuoremman yleisön edustajat.  
Konsertissa muistoja mieliin nostattavat muun muassa Toivo Kärjen ja Rauno Lehtisen tutut sävelet, kuten On hetki ja Toiset meistä, joita tulkitsevat orkesterin kummikoulun, Taidelukio Lumitin 60-henkinen kuoro sekä lauluyhtye. Orkesterin osuudessa saadaan otteita eri maiden säveltäjien, muun muassa Sibeliuksen ja Tšaikovskin klassikoista. Päiväkonsertissa lauletaan orkesterin säestyksellä myös yhdessä. Kapellimestari Atso Almila toimii konsertissa myös juontajan roolissa, ja soitettavasta musiikista kerrotaan yleisölle.
Liput: 7 € / Saattajat 2 €. Hinnat sisältävät Kuopion Musiikkikeskuksen palvelumaksun 2 €/ lippu. Palvelumaksut vaihtelevat ostopaikasta riippuen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti