maanantai 5. marraskuuta 2018

TERVEYDEN TIISTAI: ELÄMÄN MIELI


HOPEATÄHDET- SILVERY STARS elokuvafestivaali, KUOPIO
5.–11.11.2018

TERVEYDEN TIISTAI: ELÄMÄN MIELI

HOPEATÄHDET-OHJELMAKARTAN vakiosuosikkeihin noussutta Terveyden tiistai- teemapäivää vietetään elämän mielekkyyden merkeissä.

Päivän luennoitsija tiistaina 6.11. klo 12 on professori Sami Pihlström. Pihlströmin yleistajuisen luennon aihe kuuluu: ”Ota elämä vakavasti – miksi negatiivinen ajattelu on hyvän asialla?” (kesto: n. 45 min)



SAMI PIHLSTRÖM (s. 1969) on uskonnonfilosofian professori Helsingin yliopistossa. Hän on myös mm. Suomen Akatemian Kulttuurin ja yhteiskunnan tutkimuksen toimikunnan varapuheenjohtaja ja Suomen Filosofisen Yhdistyksen puheenjohtaja. Pihlströmin uusin, paljon huomiota saanut tuore teos ”Ota elämä vakavasti – negatiivisen ajattelijan opas” (2018) on eräänlainen vastaisku elämäntaidon- ja menestysoppaita ja niitä innolla siteeraavien ”onnen” kaupustelijoiden välittämälle maailmankuvalle.
 

 
Luennon jälkeen nähdään päivän teemaan soljahtava, LUCKY (”Onnekas”. USA 2017). 91-vuotiaaksi ehtineen näyttelijä Harry Dean Stantonin viimeiseksi työksi jäänyt elokuva kertoo omapäisestä pikkukaupungin yksineläjästä. Elokuva kasvaa vähin elein koskettavaksi, inhimillisen rehellisyyden täyttämäksi mestariteokseksi.


Harry Dean Stanton aloitti näyttelijänä jo 1950-luvulla. Lucky jäi hänen viimeiseksi pääroolikseen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti