lauantai 5. maaliskuuta 2011

HOPEATÄHTI vilkkuu 15.3. Kuvakukossa klo 13

Miesten vuoro – klassikkoainesta!
Suuria katsojamääriä kerännyt Miesten vuoro liikuttaa tunteita. Erilaisilla miehillä on paljon yhteistä, ja erilaiset saunat ovat myös mielen puhdistautumispaikkoja


















Joonas Berghällin ja Mika Hotakaisen ohjaama dokumenttielokuva on saanut lukuisia ulkomaisia palkintoja. Elokuva voitti parhaan dokumentin Jussi-palkinnon kuluvana vuonna.
Elokuva todistaa, että suomalainen mies osaa puhua ja itkeä.
Miesten vuorolla istutaan saunan lauteille, suomalaiselle pyhään henkisen ja fyysisen puhdistautumisen paikkaan. Elokuva on toteutettu vilpittömällä asenteella ja suurella sydämellä, ja tarinoiden teemat ovat hyvin yleisinhimillisiä. Katsojan ei tarvitse tuntea itseään tirkistelijäksi, sillä tunteet jaetaan. Yksityinen muuttuu yleiseksi.
Yllättävät tragediat koskettavat katsojaa, mutta elokuvassa on myös hiljaista huumoria. Absurdiakin.

”Kulttuurihistoriallisestikin arvokas tallenne rekisteröi upeita interiöörejä harvoista jäljellä olevista yleisistä korttelisaunoista hieman erikoisempiin saunaratkaisuihin, joita on rakennettu niin asuntovaunuihin, autoihin kuin puhelinkoppeihinkin. Lumoava, rauhalliseen tahtiin etenevä elokuva on samalla rakkaudenosoitus koko saunakulttuurille. Kuvaajat Heikki Färm ja Jani Kumpulainen leikkaavat intiimien, filmille kuvattujen saunakohtausten väliin komeita panoraamoja suomalaisesta luonnosta. Kuvat soljuvat eteenpäin yhtä kiireettömästi kuin miesten tarinatkin, ja kokonaisuus on jänteväksi jäsennelty.”


Hopeatähti-elokuvat ovat iltapäivänäytöksiä (tiistai klo 13). Elokuvat on tarkoitettu pääasiassa ikääntyneille, mutta muutkin katsojat ovat tervetulleita, jos tilaa on. Huomioitava rajoitus on elokuvan asettama ikäraja. Lipun hinta on 5 euroa/näytös Lipunmyynti alkaa noin ½ tuntia ennen esitystä.

Hopeatähden pääjärjestäjä on alueellinen elokuvakeskus ISAK ry. Lisätietoja ja esitteitä: Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27, Kuopio.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti