lauantai 5. maaliskuuta 2011

Urheilun huumaa Oslossa

Suuri urheiluinto valtasi Oslon
Oslon matkani aikaan maaliskuun ensimmäisellä viikolla olivat MM-hiihtokisat. Kisoihin en mennyt, mutta urheilujuhlan aisti kaikkialla. Kaduilla oli suuria screenejä, samoin isoissa ostospaikoissa, niistä saattoi nähdä kisatunnelmia. Näin 1.3. Matti Heikkisen voittohiihdon (15 km) ja päätin mennä illalla mitalijuhlaan.
Ohjelma alkoi seitsemältä ja mitalien jako puoli tuntia myöhemmin. Lempeä sää suosi juhlaa.
Heikkisen kultamitali sai valtavat suosionosoitukset. Ja kyllä minuakin sykähdytti, kun Maamme-laulu soi. Jotain 50 000 ihmistä oli yliopistonaukiolla ja Karl Johan -kävelykadulla.. Screenit kahtapuolen lavaa mahdollistivat näkymät kauemmaksikin. Suomalaisia oli paljon, onhan heitä paljon töissäkin Oslossa. Norjalaiset onnittelivat suomea puhuvia ihmisiä.
Norjan Euroviisun voittaja Stella Mwangi lauloi niin moneen kertaan ”Haba Haba” -laulunsa, että se alkoi soida ärsyttävästi mielessä.
Lauantaina olen jo kotona, mutta sisko miehensä kanssa oli Hollmenkollenilla todistamassa norjalaisten menestystä. ”Mitalijuhlat saivat kansan liikkeelle; 150 000 ihmistä paikalla, ihan maagista! Helikopterista näkyy; koko keskusta ihan täpötäynnä. T-banet piti pysäyttää. On tää juhlaa!”

Karl Johan oli koristautunut jääveistoksin by Edvard Munch.
Kuvaterveisiä Oslon Karl Johanilta:






    Vapaaehtoiset valmiina töihin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti