tiistai 27. joulukuuta 2011

Kalenteritytöt jatkaa kevätkaudella 2012 Kuopion kaupunginteatterissa

Kalenterien vaihdon aikaan

Pihtiputaan Mummotko sen meillä ensin keksivät. Kalenterit! Sittemmin moni yhteisö on tehnyt omia kalentereitaan omaa talouttaan tai sanomaansa pönkittämään. Hyväntekeväisyyteenkin kalentereita on tehty. Kaukana ovat 1940-luvun Pin Up -kalenterit. ”Nastoilla ylös -tapa” on peräisin jo edelliseltä vuosisadalta. Eivätkä kalenterit ole enää yksinomaan miehiä viihdyttämään tehty. Miehet itsekin voivat olla kalenterimalleina.

Yhteisöllisyydessä on voimaa

Kuopion kaupunginteatterin Kalenteritytöt innoitti tekijät hyväntekeväisyyteen. Syntyi myös kalenteri, Kalenteritytöt 2012.
Kuopion kaupunginteatterin Kalenteritytöt 2012 -hyväntekeväisyyskalenteri on nyt loppuunmyyty ja kalenterista saatu tuotto - 7000 euroa - luovutettiin teatterin joululounaalla Pohjois-Savon Syöpäyhdistykselle.
Puolitoista kuukautta myynnissä ollut kalenteri liittyi läheisesti teatterissa marraskuun alussa ensi-iltansa saaneeseen Kalenteritytöt -näytelmään.
Kalenterin kuvasi valokuvaaja Sami Tirkkonen (Alias Studiot), painotyön lahjoitti Offsetpaino L. Tuovinen. Kalenterissa esiintyivät näyttelijät Annukka Blomberg, Riina Björkbacka, Sari Happonen, Henna Haverinen, Lotta Huitti, Lina Patrikainen, Katri-Maria Peltola, Seija Pitkänen ja Virpi Rautsiala.

Englantilainen näytelmäkirjailija Tim Firth (s.1964) ponkaisi huipulle elokuvakäsikirjoituksellaan Calendar Girls (2003) ja näyttämösovitus jatkoi menestystarinaa. Kalenteritytöt on Aino Piirolan suomentama.
Kalenteritytöt osoittavat, että jokainen voi vaikuttaa, kun tehdään yhdessä. Hyväntahtoinen näytelmä, joka tuo katsojalleen hyvän mielen!

Kalenteritytöt-esitys jatkaa kevätkaudella 2012 Kuopion kaupunginteatterin suurella näyttämöllä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti