sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Vuoden kotiseutukirja -tunnustus Outi Vuorikarille

 

Pohjois-Savon kotiseutuyhdistysten liitto jakoi kevätkokouksessaan 4.4.2013 Kuopiossa Vuoden kotiseututeko -tunnustukset.
Vuoden kotiseutukirja -tunnustus myönnettiin Outi Vuorikarille teoksesta Eläviä kuvia Kuopiossa.
Outi Vuorikarin kirjassa muistelijoita on paljon, Jorma Aallosta Reetta Väänäseen. Artikkelien kirjoittajiakin on puolenkymmentä. Lähdeluettelo on runsas. Ja Kuopiossa filmattujen elokuvien määrä yllättää, peräti 12, mukana mm. Marko Kilven  romaanin - Elävien kirjoihin - filmattu 8-pallo.
Myös näiden kuopiolaiskirjailjoiden teosten mukaan elokuvia  on  tehty: Aapeli (Simo Puupponen), Juhani AhoMinna Canth, Sakari Haara, Maria Jotuni, Elina Karjalainen, Kyllikki Mäntylä, Aino Pekkarinen, Tatu Pekkarinen, Aino Räsänen, Olavi  Siippainen, Hilja Valtonen.  
Kuvia on paljon, ja ne osaltaan kertovat Kuopion muuttumisesta. Elokuvateattereita on vuosien varrella on ollut yli kaksikymmentä, nykyisin vain kaksi.
Nykyinen Kuvakukko on toiminut kunnan kinona vuodesta 1987. Se tunnetaan tasokkaasta ohjelmistosta ja monista elokuvakerhoistaan ja koulukinoistaan sekä Vilimeistä.
Kirjan taitto on komea, graafisesta suunnittelusta vastasivat Maija Voitilainen ja Antti Voutilainen.

Kuvakukon hengen ja miljöön luo teatterinhoitaja Paul Staufenbiel. Jo aulan museaalinen  tunnelma herättää katsojien tunteet vastaanottavaisiksi elokuvakomuksille.
Staufenbiel sai vastikään Kuopion Taiteilijaseuran Kulttuurin Minna -palkinnon.



               



Kipinää tarvittiin ennen!
                                                                 
                                   


                 
Paul Staufenbiel sai vastikään Kuopion Taitejaseuran myöntämän Kulttuurin Minna -palkinnon
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti