perjantai 3. toukokuuta 2013

Kommando-ryhmän ja poliisin yhteistyö

Pohjois-Savon poliisilaitos palkitsi teatterin Kommando-ryhmän hyvästä yhteistyöstä

Kuvassa (vasemmalla) Pohjois-Savon poliisilaitoksen poliisipäällikkö Kari Heimonen, näyttelijä Virpi Rautsiala ja ylikonstaapeli Eero Wetzell. Kuva: Arto Tynkkynen

Kuopion kaupunginteatterin Kommando-ryhmä sai merkittävän tunnustuksen Pohjois-Savon poliisilaitokselta. Ryhmä palkittiin huhtikuun viimeisenä perjantaina käsiraudoilla hyvästä ja lujasta yhteistyöstä.  Kuopion poliisi ja Kommando-ryhmä ovat tehneet kuluvan näytäntövuoden aikana valtakunnallisestikin merkittävää pioneerityötä. 
Yhteistyö alkoi syksyllä, kun Kommando-ryhmä kutsuttiin ylikonstaapeli Eero Wetzellin aloitteesta Kuopion kaupungin ilkivallan vastaiseen tiimiin.  Kommando oli myös mukana valmentamasssa  Feel your movement - tapahtuman  Who Cares -esiintyjiä  sekä osallistui Matkus Shopping Centerissä pidetyn Poliisin perhepäivän suunnitteluun ja toteutti siellä olleen draamallisen paneelikeskustelun. Lisäksi Kommando tuotti Wetzellin ja vanhempi konstaapeli Marko Kilven kanssa Who Cares -yhteistoimintaa etsivälle nuorisotyölle.
Vastavuoroisesti Pohjois-Savon poliisilaitoksen maahanmuuton asiantuntijoista komisario Anu Aro ja vanhempi konstaapeli Raimo Koponen osallistuivat Kommandon järjestämään Paperittomat-paneeliin. Paneeli liittyi läheisesti kaupunginteatterin Paperittomat-näytelmään ja sen oleskeluluvattomista siirtolaisista kertovaan teemaan.
Ylikonstaapeli Eero Wetzellin yhteydenotosta alkanut toiminta ei pääty toukokuussa loppuvaan näytäntökauteen eikä Wetzellin hiljattain tapahtuneeseen eläkkeelle jäämiseen, uusia tapoja toimintaan ideoidaan koko ajan Who Cares -hengessä.
Kommando-ryhmää luotsannut näyttelijä Virpi Rautsiala paljastaa kommandolaisten olevan erittäin otettuja saamastaan kunniasta. Hän myös kiittää poliisia hyvästä ja ennakkoluulottomasta yhteistyöstä.
- Se, että poliisi ja teatteri yhdistivät voimansa, toi kaupunkiin uudenlaista yhteisöllisyyttä ja välittämistä, hän kertoo.
- Yhteistyömme on ollut ennakkoluulotonta, innovatiivista ja toisiinsa luottavaa.
Myös Eero Wetzell, TuplaWee, saa häneltä lämpimät kiitokset.
- Eero on aivan upea tyyppi. Hänen persoonassaan yhdistyy sulavasti into, karisma, lahjakkuus, lämpö, empatiakyky, konkreettinen tekeminen, rakkaus ja intohimo poliisin monivivahteiseen työhön.
- Se mitä Eero lupaa, sen hän myös tekee.  Eero voisi ikänsä puolesta olla isäni, mutta minkäänlaista sukupolvien välistä kuilua ei tässä yhteistyössä ole ollut - visiot, arvot ja ajatukset ovat natsanneet loistavasti. Me olemme keskustelleet hyvin suoraan ja olemme saaneet lyhyessä ajassa paljon hyvää aikaan.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti