perjantai 11. huhtikuuta 2014

Hopeatähti-näytös

Paras pohjoismainen elokuva 2013
HOPEATÄHTI esittää ti 15.4. klo 13 JAHTI-elokuvan
+ kerhon vieraana filosofi, kirjailija TORSTI LEHTINEN
(Jagten) Draama 111min, K12.

   Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto 2013:
paras pohjoismainen elokuva −



 
Rankan avioeron läpikäyneellä 40-vuotiaalla Lucaksella (Mads Mikkelsen) alkaa olla elämän palaset pitkästä aikaa paikallaan: uusi työ, uusi naisystävä ja uudelleen rakennettu yhteys teini-ikäiseen poikaan Marcukseen. Kaikki kuitenkin rikkoutuu; siihen tarvitaan vain yksi, sattumalta kerrottu valhe. Valhe alkaa levitä yhteisössä kuin virus. 

JAHTI on mestariteos, joka iskee ajan hermoon ja ihmisyyden ydinalueille. Laumaan kuulumisen jyvät ja akanat erotellaan. Lapsia on tietenkin suojeltava, mutta entäpä aikuisia? Onko yhteisö ”aina oikeassa” - myös silloin kun se on täysin väärässä?

JAHTI on saanut lukuisia kansainvälisiä elokuvapalkintoja, mm. Cannesin elokuvajuhlat: paras miespääosa. Pohjoismaiden neuvoston elokuvapalkinto 2013: paras pohjoismainen elokuva.

 

Elokuvan esittelijäksi ja keskustelijaksi saapuu Torsti Lehtinen (s.1942).

Kirjailija, FM Torsti Lehtinen on julkaissut runsaat 30 teosta: romaaneja, runo- ja aforismikokoelmia, näytelmiä, esseitä ja filosofisia teoksia. Hän on tutkinut eksistenssifilosofiaa ja suomentanut mm. Søren Kierkegaardin tuotantoa.

Ennen kuin Lehtinen ryhtyi kirjailijaksi, hän työskenteli lukuisissa eri ammateissa viinikellarinhoitajasta huumetyöntekijään ja tietokoneiden ohjelmistoasiantuntijaan. Kirjailijantyönsä ohessa hän on toiminut mm. päätoimittajana ja filosofian ja luovan kirjoittamisen opettajana useissa oppilaitoksissa, kuten Turun ja Tampereen yliopistoissa sekä Teatterikorkeakoulussa. Lehtisen kaksi uusinta teosta lastenkirja Numerokomero ja romaani Kainin merkki ilmestyivät kumpikin vuonna 2013.
(Elokuva: 112 min.) Yhteiskesto: n. 3 tuntia.

Yhteistyössä Ikääntyvien yliopiston kanssa.


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti