maanantai 12. syyskuuta 2016

Annie Mestariampuja ylitti kaikki odotukset


Siitä puhuttiin, sitä odotettiin
– Annie Mestariampuja ylitti odotukset

 
Räjähtävä musiikki ottaa mukaansa. Heittäydyn esityksen vietäväksi ja nautin.
Mitä ihanaa viihdettä!

Natailil on musikaalin tähti, orkesteri taitavasti piilotettuna lavasteisiin


Ja tähti laulaa ja loistaa. Räiskyvä Natalil Lintala (s.1987) Annie Oakleyn roolissa kasvaa luku- ja kirjoitustaidottomasta luonnonlapsesta hurmaavaksi tähdeksi. Lintala debytoi Kuopion kaupunginteatterissa Housut pois -musikaalissa ja oli mukana myös Pihkatapissa.

Syksyllä 2013 Lintala palkittiin Vuoden musiikkiteatteritulokkaana Helsingin kaupunginteatterin Ensi Linja -palkinnolla. Nuoren näyttelijä ja laulaja Lintalan meriittilista on jo pitkä.

Annie Oakleyn rinnalla tähtiparina nähdään Frank Butlerina Mikko Rantaniva, joka tuli Kuopion kaupunginteatterin näyttelijäkaartiin syksyllä 2015.


Musikaalin tähtipari Mikko Rantaniva ja Natalil Lintala
 
Annien ja Frankin rakkaustarina on oikukas, mutkallinen ja ihana. Rakkaus on.

Annie Mestariampujan tarina pohjaa todellisuuteen. Vuonna 1875 Annie Oakley voitti ampumakilpailussa maan kuuluisimman tarkka-ampujan Frank Butlerin.

Kannattaa ostaa komea käsiohjelma, jossa musikaalin ja päähenkilöiden taustasta kerrotaan laajemmin. Käsiohjelman tekstit on kirjoittanut Maija Voutilainen ja taitto on Antti Voutilaisen
käsialaa. Valokuvat ovat Sami Tirkkosen kuvaamia.

Irving Berlin (1888–1989) on amerikkalaisen musiikkihistorian rakastetuimpia säveltäjiä, ikivihreät laulut ovat jo klassikkoja

Käsikirjoittajat ovat Herbert Fields ja Dorothy Fields, suomentaja Sami Parkkinen. Kirjailija, kääntäjä ja dramaturgi Parkkinen on kirjoittanut Kuopion kaupunginteatterille aiemmin Self Help -näytelmän (2009).

Ohjaaja Olli-Matti Oinonen teki oivan työn tuodessaan Mikkelin teatteriin hyvin pölytetyn Annie Mestariampujan 1991. Anniena nähtiin nuori Katri-Maria Peltola. Kuopiossa Peltola esittää vauhdikkaasti sirkustaiteilija Dolly Tatea.

Katri-Maria Peltola, Mikko Rantaniva ja Antti Launonen

Oinonen on lahja Kuopiolle, sillä kaikki mihin hän tarttuu, onnistuu loistavasti. Ilolla, tunteella ja kurinalaisuudella, siis vahvalla ammattitaidolla syntyy hyvää teatteria.

Annie Mestariampuja on valtava voimainkoetus ja iso satsaus teatterille. Jo ensi-ilta osoitti, että onnistunut esitys palkitsee satsauksen.

Kuopiossa osataan, niin musiikki kuin laulu ja soitto. Kymmenhenkinen orkesteri sulautuu oaksi lavastusta, kapellimestarina Mika Paasivaara. Lavastus on upean näyttävä, se on valmistettu Olavi Antikaisen johdolla. Puvustus on omaa luokkaansa, hurmaava. Puvut on tehty Pirkko Jokelan johdolla. Intiaaniasujen suunnittelu ja toteutus on oma juttunsa, Kiki Saastamoisen ja Riitta Karhisen näyttäviä töitä.  Istuva Härkä, Karri Lämpsä on saanut arvoisensa asun.


Annien sisarukset Jake, (oik.) Jessie ja Minnie hurmaavat yleisön
 
Kuorolaiset ja sirkuslaiset taipuvat moneksi, myös intiaaneiksi
On hieno oivallus ottaa mukaan Kuopion Sirkus, viisi henkilöä esityksessään. Ilkka Penttiä odotin Buffalo Billiksi, mutta tällä kertaa sirkuksen johtajana olikin Jukka Väinölä. Roolit istuvat kohdalleen, ja Annien sisarukset Jake, Jessie ja Minnie (Sari Harju) ovat hurmaava joukko. Pieni, siro Harju sopii vallan mainiosti lapsirooliin.

Koko tekijätiimi ansaitsee suuret kiitokset. KIITOS!  
Kuvat: Sami Tirkkonen

Ritva Kolehmainen

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti