lauantai 4. toukokuuta 2013

Rakkaudesta taiteeseen


Aarne Jämsän ja Arja Jämsän näyttely 8.4.–30.5.2013
Kirjanpitotoimisto Anna Korhonen Oy, Puijonkatu 9

Orivesiläiset Aarne ja Arja Jämsä ovat tuoneet Kuopioon iloa pursuavan näyttelynsä. Taiteensuosija ja taiteesta nauttiva Anna Korhonen antaa kirjanpitotoimistonsa valoisat tilat (vain ammattilaisille) käyttöön.
Arja Jämsä (s.1957) on Taideteollisen korkeakoulun kasvatti ja Taidemaalariliiton varsinainen jäsen. Sofian taideakatemiassa Bulgariassa hän opiskeli 1982.
Arja Jämsä on osallistunut moniin merkittäviin kotimaisiin yhteisnäyttelyihin. Luonnollisesti Mäntän kuvataideviikoille. Ulkomailla Budabestin ja Kairon näyttelyihin sekä kotimaassa kymmenkuntaan yksityisnäyttelyyn, muun muassa Tuija Suutarin ja Aarne Jämsän kanssa.
Hänen teoksiaan on Suomen valtion ja Tampereen kaupungin omistuksessa.
Hän on taideopettajana Oriveden opiston taidekoulussa vuodesta 1981.
 
Arja Jämsä: Päät

Aarne Jämsä, 1977–81 Suomen Taideakatemian koulu
Yksityisnäyttelyjä puolentoistakymmentä Helsingissä, Jyväskylässä, Turussa ja Vantaan taidemuseossa. Viimeisin Galleria Amassa 2012.
Monia Yhteisnäyttelyjä, kuten Suomen Taiteilijain näyttelyjä ja Valtakunnannäyttelyjä sekä Nuorten näyttelyjä.
Ryhmänäyttelyjä lähes 30, myös Kuopiossa 1995 ja julkisia teoksia viisi. Teoksia on merkittävissä kokoelmissa Suomen valtiosta Saastamoisen säätiöön ja Helsingin kaupungin sekä Nykytaiteen museo Kiasmaan asti.
Ulkomailla näyttelyjä on ollut Pohjoismaissa ja Unkarista Kuubaan asti.
Aarne Jämsä kuuluu Suomen Kuvanveistäjä liittoon ja Tampereen Taiteilijaseuraan.
 
Aarne Jämsä: Amerikan style (2004)

Näyttely on hieno ilopilleri. Katsojalle jää hyvä mieli. Tänne kannattaa ottaa ystävä mukaan, sillä kaikki eivät noin vain avaa kirjanpitotoimiston ovea.  Avaa, ylläty ja nauti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti