sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Hopeatähti vilkuttaa Kuopiossa

Hopeatähti vilkuttaa jo kuudetta kauttaan

Syksyllä 2008 aloitti Kuopiossa uusi elokuvakerho Hopeatähti eläkeläisille. Kun minua pyydettiin mukaan ISAK ry:n järjestämään elokuvatoimintaan, ilolla suostuin.  Kevään aikana luotiin puitteet ja suunniteltiin ohjelmisto.
Yleisö on löytänyt Hopeatähden elokuvat, joita esitetään Kino Kuvakukossa. Ikääntyneet ihmiset tulevat elokuviin mieluimmin päivällä kuin iltapimeällä, varsinkin liukkaiden talvikelien aikana. Ja lähiöistä bussiyhteydet toimivat hyvin päiväsaikaan, samoin naapurikunnista. Tiistai klo 13 on hyväksi koettu aika.

Kevätkauden 2011 aloitti Prinsessa, joka veti salin täyteen hetkessä. Tarvittiin uusintaesitys.
Kevään toinen esitys on dokumenttielokuva Vesa-Matti Loirista. Tiistaina 1.2. klo 13 on siis vuorossa VESKU ja paikka tuttu Kino Kuvakukko, Vuorikatu 27.
Julkisuus ja menestys jättävät jälkensä, mutta menestys ei ole pilannut taiteilijaa. Herkällä mielellä voimme katsoa yksityiselämästäänkin kertovaa Loiria. Viime vuonna valmistuneen elokuvan on ohjannut Mika Kaurismäki. Esitys kestää vajaat kaksi tuntia.
Monet muistavat Vesa-Matti Loirin elokuvasta Pojat. Minulle on jäänyt vaikuttavasti mieleen myös Loirin suoritus elokuvasta Rakastunut rampa.

Seuraavana ovat vuorossa: 22.2. An Education, ”Oppia ikä kaikki”, 15.3. Miesten vuoro, 5.4. Hella W ja 26.4. Juha. Kesän kynnyksellä Hopeatähti on mukana Komediafestivaalilla Kätkäläisellä.

 Kuva: Loiri käy monilla muistojensa paikoilla, kuten pelikentällä.


1 kommentti:

  1. Hei !
    Kiitos "linkkivinkistä". Tämä on kiva juttu, laitan linkkiä jakoon!
    t. Sansku

    VastaaPoista