sunnuntai 8. helmikuuta 2015

Katse kertoo ymmärryksen hetken


 
KUVASSA Bruce Dern (Voody Grant) keskellä etualalla
 

 
Helmikuun elokuva on Nebraska

NEBRASKA on lukuisilla eri festivaaleilla palkittu yhdysvaltalaisen Alexander Paynen ohjaama draamakomedia.  (USA 2013, Suomen ensi-ilta 2014).  Nebraska on myös suomalaisittain ajankohtainen elokuva, sillä kukapa ei tietäisi harhailevista ikäihmisistä, ehkä olemme heitä tavanneetkin.

Kun on Woody Grant (Bruce Dern) ei saa kaveria matkalle hakemaan arpajaispalkintoa, hän lähtee taivaltamaan ja aikoo hakea palkinnon itse. Woodyn vaimo Kate (June Squibb) soittaa heidän poikansa Davidin hätiin. Poika David (Will Forte) tavoittaa karkulaisen, Woody kertoo pojalleen voittaneensa miljoona dollaria ja olevansa menossa Nebraskaan.  Matkasta tulee ikimuistoinen.  Matka kulkee neljän osavaltion alueella. ”Rahamiestä” juhlitaan, vanhoja tuttuja löytyy, myös sukulaisia.

NEBRASKAn koko tekijätiimi on täysillä mukana. Myös elokuvantekijöiden valitsema mustavalkokuvaus sopii mitä parhaiten elokuvan katkeransuloiseen sielunmaisemaan. Katsojat voivat herkutella hetkillä, jolloin poika menee isän todellisuuteen mukaan, ja alkaa vihdoin myös hieman ymmärtää isäänsä.

 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti