torstai 26. helmikuuta 2015

Kaiken teoria

 

                   Maaliskuun elokuva Hopeatähdessä 3.3. klo13

 
 
Stephen Hawkingsista kertova menestyselokuva Kaiken teoria
          Miespääosan esittäjä brittinäyttelijä Eddie Redmayne sai äskettäin Oscar-palkinnon.

”Ihmisen pyrkimyksille ei pidä asettaa rajoja. Olipa elämä miten tukalaa tahansa, niin kauan kuin on elämää, on toivoa.” Stephen Hawking

Käsikirjoitus Anthony Mc Carten (Jane Hawkingin kirjan Travelling to Infinity: My Life with Stephen pohjlata).

KAIKEN TEORIA kertoo yhdestä maailman merkittävimmistä elossa olevista ajattelijoista, astrofyysikko Stephen Hawkingista. Se on myös tarina kahdesta ihmisestä, joiden rakkaus oli kyllin väkevää uhmaamaan kovintakin kohtaloa. Vuonna 1963 maineikkaan Cambridgen yliopiston lahjakas kosmologian opiskelija Stephen (Eddie Redmayne) etenee tiedemaailmassa pitkin harppauksin.
Stephen myös rakastuu kirjallisuustieteitä opiskelevaan Jane Wildeen. (Felicity Jones). Stephen on vasta 21-vuotias, kun hänellä todetaan harvinainen motoneuronisairaus. Elinajan ennuste on karu: korkeintaan kaksi vuotta. Nuoripari päättää silti pysyä yhdessä, ja Jane kannustaa Stepheniä tekemään loppuun väitöskirjansa, jossa on mukana hänen teoriansa universumin synnystä.

Kaiken teoria on kevään 2015 suuria ensi-iltoja Suomessa. Maailmalla on jo ehditty ylistää elokuvan näyttelijöitä ja tyylitajuista ohjausta. Myös Stephen Hawkings on ollut mukana elokuvan tekoprosessissa.

 3. 3. klo 13 Kuvakukko, Vuorikatu 27.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti